Laser Cladding
Speedi sleeve
Op zoek naar een duurzamere oplossing met een betere doorlooptijd?
Speedi sleeve:
Lasercladden is in de meeste gevallen een goed alternatief voor een speedi sleeve. Benieuwd naar onze oplossing?
Speedi sleeve - Proces
Een oliekeerring dicht alleen goed af als het loopvlak op de as voldoet aan bijzonder hoge eisen. Zo mag dit oppervlak niet te glad of te ruw zijn, geen bewerkingssporen of mechanische beschadigingen vertonen en geheel vrij zijn van corrosie. Assen die zijn nabewerkt door middel van honen, schuren of stralen, lijken vaak optisch de juiste ruwheid te hebben. Echter, in werkelijkheid echter verbergen deze behandelingen een schroefdraadvormig profiel dat veroorzaakt werd door het voor- of nadraaien. Dit profiel heeft een pompende werking die het smeermiddel naar buiten werkt of andersom vuil naar binnen voert. Een Speedi-Sleeve is een roestvaststalen (staal 304) huls met een loopvlak dat voldoet aan de allerhoogste eisen. Zodoende is de Speedi-Sleeve een onderdeel dat bij een nieuwe as kosten bespaart, omdat aan de as zelf veel minder eisen gesteld behoeven te worden. Bij vervanging van een oliekeerring die direct op een as liep, blijkt in de regel dat de keerring de as heeft beschadigd. Hier is de Speedi-Sleeve ideaal, aangezien het niet noodzakelijk is de oude as te vervangen of te repareren omdat een Speedi-Sleeve, over de as heen geschoven, een nieuw perfect loopvlak biedt. De wanddikte van de sleeve is extreem dun, zodat een nieuwe keerring met dezelfde maat gemonteerd kan worden. In de praktijk is gebleken dat het oppervlak van een Speedi-Sleeve zulke uitstekende eigenschappen heeft dat ze veel langer meegaat dan gewoonlijk gebruikte asmaterialen en dat hierdoor op onderhoud kan worden bespaard.
Ons alternatief voor plasmaspuiten: LASERCLADDEN!
Een speedi sleeve is aanzienlijk minder duurzaam dan lasercladden en daarnaast is de doorlooptijd lager.
Lasercladden kan in veel gevallen een beter alternatief zijn voor uw werkstuk.
Lasercladden is een oplastechniek waar door middel van een hoogvermogen laser een dunne laag van het basismateriaal wordt gesmolten. Tegelijkertijd wordt een metaalpoeder aangebracht op het gesmolten werkstukoppervlak. Het opgespoten poeder smelt en verbindt zich samen met het basismateriaal en zo ontstaat de metallische verbinding van de twee componenten. Deze techniek heeft een veel hogere bewerkingssnelheid van de werkstukken dan vergelijkbare oppervlaktebewerking, is duurzamer en heeft een hogere doorlooptijd dan een speedi sleeve.
De warmte-inbreng die bij deze bewerking plaatsvindt is minimaal, dit is volledig toe te schrijven aan de zeer beperkte diepte van de laserstraal tijdens het cladden. Hierdoor is de laserclad techniek uitermate geschikt voor werkstukken met een lage warmte-inbreng. Het toevoegmateriaal in de vorm van een poeder is afhankelijk van het eindgebruik van het metaalwerkstuk. Wij adviseren u hierin graag om tot de beste oplossing te komen voor de revisie of preventieve bewerking van uw werkstuk.